2013. augusztus 11., vasárnap

Hario Skerton - Bevezető

Nemrégiben (2013. március) hozzájutottam egy Hario Skerton kávédarálóhoz. A Barista szaküzletben sikerült megvásárolnom, 14 500 Ft-os áron, amit akkor kicsit sokalltam érte. Ez a véleményem azóta megváltozott: most már nagyon sokallom. Az eladó szerint ez egy minőségi, megbízható daráló, sokáig fogom tudni használni. Kaptam a daráló mellé negyed kiló - 2013 novemberi lejáratú - Fresco Blend szemes kávét, amit a félbeszakíthatatlanul beszélő eladó javaslata értelmében arra kellett volna használnom, hogy beállítsam a darálót, nem sajnálva, hogy ki kell öntenem a rosszul sikerült lefőtt kávékat.
A március óta eltelt időszakban volt alkalmam tesztelni az eszközt, több ízben napi háromszor is, így összegyűlt egy kis információhalmaz, amit ezúton közre is adok azok számára, akik esetleg tervezik, hogy ilyen darálót vesznek.

Kezdjük a marketing szöveggel (gyári adatok és az eladók által írtak)!
  • gyors és könnyű használat
  • kerámia őrlőmű
  • egységes őrlési szemcseméret
  • fokozatos állíthatóság
  • könnyen állítható finomság
  • nagyon pontos állíthatóság
  • széles őrlési tartomány: a török kávétől a french press által igényelt durvaságig
  • üveg alsó rész, melyben a darált kávé tárolható is, a mellékelt záró kupakkal
  • csúszásgátló gumi (mellékelt)
  • klasszikus időtálló dizájn
  • mosogatógépben tisztítható
  • 214 mm magas, 93 mm széles (forgatókarral 172 mm)
Folytatás következik... ...ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése